Proje
İnşaatların elektrik planlarını denetleyerek, binanın elektrik ihtiyacını belirlemeden sorumlu olan proje mühendislerimiz; proje aşamasındaki yapılar için elektrik sistemlerini tasarlar.
Bir yapının elektrik ihtiyacının karşılanması için, tüm elektrik tesisatının; kanunlara uygun şekilde bilgisayar ortamında tüm detaylarıyla çizilerek, kullanım amaçlarına uygun şekilde projeler hazırlanır.
Elektrik Projesi Nedir?
Yapıların kullanım amaçlarına ve ihtiyaçlarına uygun şekilde; aydınlatma, priz, yangın ihbar, güvenlik, seslendirme gibi birçok gereksinimlerinin belirlenerek ortaya çıkarılan proje, yapıların statik ve mimari özelliklerine uygun şekilde gerçekleştirilir.
Projesiz gerçekleştirilecek her elektrik tesisatı, insan hayatını tehlikeye attığı gibi; iş gücü kaybının oluşmasına, maddi kayıplara ve zaman kaybına neden olur. SERNUR ELEKTRİK; konusunda uzman ve deneyimli elektrik mühendisleriyle elektrik projelerinizi hazırlar.
Elektrik Proje Tipleri Nelerdir?
Bir tesisin ya da konut tipi binaların, elektrik ihtiyacını karşılamak üzere gerçekleştirilen elektrik projeleri, farklı proje çeşitleriyle gerçekleştirilir. Bu çeşitli elektrik projelerinde; tesis ya da binaların elektrik bağlantıları, kullanılan malzemeler, enerji girişleri, hesaplamalar açık şekilde gösterilir.
- İç tesisat projeleri
- Orta gerilim projeleri
- Aydınlatma projeleri
- Enerji nakil hattı projeleri
- Trafo merkezi projeleri
- Jeneratör dağıtım projeleri
Yapının bağlı olduğu belediyeden izin alınarak çizilen ruhsat projelerinin yanında; yapıların gerekli elektrik alt yapısının, tam şekilde yerine getirilmesi için hazırlanan, inşaat halindeyken binalara uygulanan uygulama projeleri de bulunur.
Elektrik Projesi Hazırlık Aşaması Nedir?
Elektrik projelerinin bilgisayar ortamında çizildiği günümüzde; ilk olarak mimari projenin hazırlanmasıyla, hazırlık aşaması başlatılır. Daha sonra hazırlanan mimari projenin üzerinden, elektrik projesi çalışması gerçekleştirilir.
- Yapıların aydınlatma projesinin hazırlanmasında; görsel performans, konfor, verimlilik dışında, enerji tasarrufu düşünülerek çalışmalar gerçekleştirilir.
- İç tesis projelerinde; bir cihaz için akım belirlenirken, cihazın gücüne uygun şekilde ve 16A altında olmayan seçimler yapılır.
- Binada kullanılacak dağıtım panoları, ana pano, sayaç panosu, kofra ve hat üzerindeki tüm koruma elemanları belirlenir.
- Yapılacak yapı bağlantı noktasının kablo tipi ve kesitleri, proje üzerinde gösterilir.